Chinees Nieuwjaar

De invloed van het Chinese Nieuwjaar

Het Chinese Nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival of Lentefeest, wordt gevierd op de eerste dag van de Chinese maankalender. De datum varieert elk jaar, omdat de Chinese kalender gebaseerd is op de maanstanden. Over het algemeen valt het Chinese Nieuwjaar ergens tussen 21 januari en 20 februari.

Aankomend jaar valt het Chinese Nieuwjaar op zaterdag 10 februari 2024.

En dat is belangrijk om te weten, want dit kan gevolgen hebben voor jou als verkoper. Het Chinese nieuwjaar wordt namelijk niet maar één dag gevierd.

Hierdoor kan het Chinese Nieuwjaar invloed hebben op de wereldwijde handel, omdat veel Chinese fabrieken en bedrijven van 5 tot 19 februari gesloten zijn. Maar sommige bedrijven gaan zelfs al vanaf 15 januari dicht.

Dit kan leiden tot vertragingen in de productie, levering en verzending van goederen. Zit jouw leverancier in China? Dan is het dus heel belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je jouw producten bestelt. Je wilt natuurlijk niet een aantal weken zonder voorraad komen te zitten. Ga in gesprek met jouw leverancier en zorg dat je weet wanneer zij dicht gaan zodat je de planning van jouw voorraad hier op aan kunt passen.

Ook is het handig om rekening te houden met de kosten. Doordat de Chinese fabrieken en bedrijven zo’n 3 weken, of soms zelfs nog langer, dicht gaan is het voor en na het Chinese Nieuwjaar extra druk. De fabrieken draaien non-stop door om zo veel mogelijk producten te produceren en de boten worden helemaal volgeladen.

Hierdoor gaan de kosten van de productie en de verzending vaak omhoog. Het is dus echt belangrijk om jouw voorraad ver voor het Chinese Nieuwjaar al op peil te hebben zodat je niet in de duurste weken van het jaar hoeft te bestellen.

Loop deze week nog even je voorraad na en bestel wat je nog nodig hebt. Zo blijf jij de grootste drukte voor en blijf je uit de duurste periode. Heb je hulp nodig bij het maken van overzicht in je voorraad, of tips hoe jij deze periode kunt gebruiken in jouw voordeel? Kijk dan even hier!

Wij van Bol Sales Booster wensen je heel veel succes!